ГолфГолф игрище „Св. София“ е открито през 2004 г. и полага основите за изграждането на голф общността в България. През 2009 г. бе взето важно решение за обновяване на игрището, което доведе до неговото затваряне за 18 месеца. В началото на май 2012 г. беше представен дългоочакваният резултат по проект на известния ирландски голфър Пол Макгинли. Сега столицата София се гордее с голф игрище, подобно на тези в другите европейски градове.

Дупка по дупка

Дупки 1-9

Дупка 1 : Par 5

Бърза пар 5 като за начало. Ако достигнете феъруея, трябва да прецените дали да продължите към грийна и да преодолеете бункерите или да направите удар с уеджа. Ако не направите точен апроуч удар, топката ще попадне или в бункер вляво, или ще се изгуби вдясно.
Дупка 2 : Par 4

Заради лекия доглег от ляво на дясно в идеалния случай се изисква фейд удар от дървото. Бункерите вляво по феъруея трябва да се избягват, за да остане къс апроуч към леко неравния грийн.
Дупка 3 : Par 4

Заради лекия доглег този път вдясно се изисква прав тий удар между големия феъруей бункер вдясно и дърветата вляво. Грийнът е защитен по подобен начин първо с бункер вляво и с наклон вдясно. Не подценявайте опасностите!
Дупка 4 : Par 3

Първата пар тройка, която се играе от леко повдигнат тий, изисква точен дълъг удар, а грийнът е така проектиран, че наказва отклонение вдясно.
Дупка 5 : Par 4

По мое мнение най-трудната дупка изисква дълъг тий удар, изпълнен отдясно, за да се получи ясна видимост към най-големия грийн на игрището. Грийнът не е прекомерно защитен, но е дълъг и труден за достигане.


Дупка 6 : Par 3

Красива дупка, която в миналото биха нарекли „пичинг хол”. За нея се играе над вода към привидно равен грийн, който обаче крие изненади.

Дупка 7 : Par 4

От дясната страна на тий бокса тече поток и много играчи може да предпочетат да играят с айрън или феъруей ууд, за да са сигурни, че ще избегнат потока, който пресича феъруея. Грийнът е с класически дизайн със солидна редица препятствия по цялата му дължина.

Дупка 8 : Par 4

Лек доглег вдясно, където водата пред погледа създава илюзия, че и тя е част от играта. Грийнът е повдигнат и с отчетливи очертания от начало до край и гарантира апроуч към ясно изразена повърхност.
Дупка 9 : Par 4

Красивият клъбхаус определя линията от тий-то към грийна, като само умелите играчи могат да достигнат до грййна с два удара. Феъруей бункерите трябва да се избягват и при първия, и при втория удар, за да имате добра позиция за апроуч към грийна, който е леко наклонен от ляво на дясно.

Дупки 10-18

Дупка 10 : Par 4

Поток вдясно и бункери вляво ограждат първата дупка на вторите 9. Голямото езеро в задната част на грийна осигурява красив фон, където контролът на разстоянията е труден заради водата на хоризонта.

Дупка 11 : Par 4

Гъсто залесена с дървета област вдясно, която не трябва да се пресича. Точен тий удар ще осигури апроуч към грийна, който е разположен около езеро и е наклонен от дясно на ляво.
Дупка 12 : Par 3

Дълга пар 3, която изисква добре насочен апроуч удар за достигане на грийна. Наклонената област вляво изисква труден чип удар за достигане на грийна, който е под прав ъгъл на тий-то.
Дупка 13 : Par 4

Къса пар 4, при която достигането на феъруея е наградено с апроуч към грийна, който е във формата на купа.
Дупка 14 : Par 4

По мое мнение всяко голф игрище трябва да има дупка с пар 4, която да може да се достигне с първия удар и в „Света София” тази дупка е именно номер 14. Просторният феъруей благоприятства втория удар, но истинското забавление е достигането на грийна. Тук идеалният удар е фейд и трябва да избягвате да удряте наляво. Грийнът обаче е създаден така, че понятията „горе” и „долу” не са формалност.
Дупка 15 : Par 3

Уникалният островен грийн е предизвикателството при отиграването на тази дупка. Има известни промени във височината на грийна, а предната дясна позиция за флага е избрана така, че да улесни вкарването само с един удар (hole-in-one).
Дупка 16 : Par 5

Риск или награда е въпросът, който си задавате за тий удара, тъй като феъруеят е наклонен на ляво покрай очертанията на игрището. Смелият тий удар ще направи достигането на грийна просто формалност, докато консервативният тий удар би означавал следващ удар недостатъчно близо до водата и пичинг към повдигнатия грийн.
Дупка 17 : Par 4

Феъруей бункерите от двете страни първо трябва да се преодолеят преди апроуч удар към грийна, където препятствията този път са разположени диагонално.

Дупка 18 : Par 4

Последната дупка е дълга и трудна пар 4. От дясната й страна тече поток, който се превръща в езеро крайгрийна. Голямото дърво блокира драйв удар наляво. Грийнът е голям, за да може да се достигне от значително разстояние.


parallax background

Членства и цени


Ценова листа за предлаганите голф услуги.
Пакетът Eagle ви позволява да се възползвате без ограничение от голф игрището, Голф академията и СПА центъра в клуба. Eagle е нашият член, който се радва на пълен достъп до Голф клуб и СПА „Св. София“!
Ако сте запален голфър, но пътувате често и нямате време да се отдадете на страстта си напълно, пакетът Birdie ви осигурява гъвкавост и свобода.
Пакетът за членство Par е за голфъри, които играят по-рядко, и за начинаещи, които биха желали да подобрят играта си и станат членове на клуба с базово членство.
Пакетът за начинаещи голфъри е предназначен за всички голфъри, които са изкарали „Зелена карта“ с професионалист на клуба или са преминали през всички нива на програмата „Come & Play“
Пакетът за младежи е предназначен за най-младите голфъри (до 18 г.), които с радост посрещаме в Голф клуб и СПА „Св. София” и очакваме да подобряват играта и уменията си.
Специални отстъпки за членове на семейството или партньора, както и за голфъри над 65г.

УроциЗа начинаещите, които искат да направят първите си стъпки в играта, както и за онези, които все още не са натрупали достатъчно умения, за да се насладят на предизвикателствата на игрището, на разположение е Голф академия с тренировъчно игрище, симулатори, игрище за обучение с две дупки и видео системи за компютърен анализ. Академията е подходяща за всички – от абсолютно начинаещи до опитни играчи. Главният учител е професионален голфър, подкрепен от опитен екип.


ТурнириТурнири